У 2020 році протидіяти нелегальній міграції на Київщині будуть системно і рішуче

У 2020 році протидіяти нелегальній міграції на Київщині будуть системно і рішуче

У 2020 році протидіяти нелегальній міграції на Київщині будуть системно і рішуче

На координаційній нараді Міграційної служби спільно з правоохоронними органами та іншими відомствами окреслили шляхи протидії незаконній міграції на поточний рік.

13 лютого 2020 року в Центральному міжрегіональному управлінні ДМС у м. Києві та Київській області відбулася координаційна нарада з питань нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері.

З метою налагодження міжвідомчої взаємодії та координації зусиль, спрямованих на виявлення порушників міграційного законодавства, зустрілися працівники міграційної служби, які відповідають за даний напрямок роботи, співробітники прикордонної служби, СБУ, Патрульної поліції, Управління боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми Національної поліції, а також представники Держпраці.

«Результати протидії нелегальній міграції у 2019 році показали, що нам є над чим працювати. Так, минулого року нами було виявлено майже 3 тисячі неврегульованих мігрантів (2828), які незаконно перебували на території Києва і області. За цей же період часу 6843 особи були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Така ситуація вимагає від нас рішучих дій і системної протидії нелегальній міграції. При цьому важливими є чітка взаємодія між службами, обмін інформацією і недопущення порушень прав іноземних громадян під час проведення заходів», - зазначив начальник управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Ігор Семиног.

Усобливу увагу він зосередив на вжитті заходів щодо ефективності виконання рішень про примусові повернення незаконних мігрантів до країн походження або третіх країн.

Представники правоохоронних органів відмітили, що динаміка злочинності іноземців та осіб без громадянства має тенденції до зростання. Серед злочинів, які вчиняють неврегульовані мігранти: крадіжки, грабежі, заподіяння тілесних ушкоджень, хуліганство, шахрайство, контрабанда, торгівля людьми, торгівля зброєю, підробка документів та інші.

Під час зустрічі був затверджений план спільних заходів у 2020 році з метою виявлення неврегульованих мігрантів, а також осіб, які сприяють іноземцям у порушенні міграційного законодавства. Зокрема, відомства розробили графіки перевірок місць можливої концентрації іноземців: ринків, торгівельних майданчиків, гуртожитків, хостелів, залізничних вокзалів та автостанцій, вищих навчальних закладів, розважальних закладів і підприємств, які використовують працю іноземців та осіб без громадянства.

Окрема увага буде приділена перевіркам дотримання громадянами України та посадовими особами підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності встановленого порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла іноземцям та особам без громадянства.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області