На колегії УДМС у Херсонській області підвели підсумки роботи

На колегії УДМС у Херсонській області підвели підсумки роботи

На колегії УДМС у Херсонській області підвели підсумки роботи

В Управлінні міграційної служби проведено розширену колегію за підсумками минулого року під головуванням начальника Оксани Яковенко.

На засіданні до керівників територіальних підрозділів доведено результати  роботи за минулий рік й завдання на поточний рік. Окремо наголошено на неухильному дотриманні антикорупційного законодавства, наданні якісних адміністративних послуг та на дотриманні контролів процесів документування населення.

«Херсонщина єдина область в Україні яка межує з АР Крим, тому наші територіальні підрозділи надають найбільше консультацій та адміністративних послуг мешканцям півострова. Так, у 2019 році було надано понад 15 тисяч консультаційних послуг та документовано біометричними документами майже 37 тисяч кримчан. Наші громадяни з Криму долають досить довгий шлях, тож давайте їх обслуговувати якісно та якомога швидше, при цьому не втрачаючи уважності при внесені даних у систему реєстру», - зазначила начальник Управління.

Також приділили увагу нововведенням: пілотному проекту, який стартував з початку року в Херсонській області щодо реєстрації кримчан в електронній черзі на оформлення паспортів громадян України та можливості отримання кваліфікованого електронного підпису власника ІD карток в територіальних підрозділах.

Підвели підсумки роботи підрозділів міграційної служби щодо виявлення нелегальних мігрантів. За результатами відпрацювання минулого року виявлено 398 нелегальних мігрантів, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення з України. Наразі активно продовжується робота по протидії незаконній міграції в області та вживаються можливі заходи боротьби з нелегальними мігрантами згідно із законодавством.

За результатами проведеної Колегії керівництвом Управління прийнято рішення щодо підвищення рівня ефективності роботи структурних і територіальних підрозділів УДМС, а також наголошено на пріоритетних напрямках діяльності відомства: діджеталізації,  забезпеченні якості та своєчасності надання адміністративних послуг громадянам, протидії нелегальній міграції в області та  посиленню співпраці з Центрами надання адміністративних послуг.

Управління ДМС у Херсонській області