За тиждень понад 10 власників ID-карток оформили КЕП у Міграційній службі Львівщини

За тиждень понад 10 власників ID-карток оформили КЕП у Міграційній службі Львівщини

За тиждень понад 10 власників ID-карток оформили КЕП у Міграційній службі Львівщини

Від 7 лютого поточного року минув рівно тиждень, відколи власники біометричного паспорту громадянина України мають можливість скористатися послугою Міграційної служби із внесення кваліфікованого електронного підпису на чіп ID-картки, відповідно до Закону.

Оформити КЕП просто! Його можна отримати у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби на території України при умові, якщо Ви є власником ID-картки, або таку послугу можна реалізувати при оформленні біометричного паспорта громадянина України, маючи ПІН 2.

Така послуга здійснюється для усіх громадян України, які досягли 18-річного віку, за бажанням і не є обов’язковою, але скільки зекономимо часу скориставшись нею. Адже КЕП надає змогу користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, в тому числі, звітувати до них, отримувати адміністративні і банківські послуги, відкривати та вести бізнес не виходячи з дому, чи перебуваючи поряд з друзями та близькими на відпочинку. До того ж, така послуга є абсолютно безкоштовною.

КЕП, однозначно, економить час та ресурси, витрачені на документообіг як всередині організації, так і з контрагентами. Наявність електронного цифрового підпису дозволяє фізичним та юридичним особам обмінюватися електронними документами,  підписувати електронні петиції, декларувати доходи. Відповідно  зникає потреба друкувати документи та передавати їх особисто або ж поштою.

Першій в місті Лева згенеровано КЕП на ID-картку керівникові Львівського міського Управління Юлії Заплітній у ВЦОД №1.

Перевірила практичні навики міграційників, зокрема скористалась даною послугою, і перший заступник львівської Міграційної служби Іванна Іваночко.

Пан Богдан, який прийшов отримати свій готовий паспортний документ у перший день надання послуги КЕП, дізнавшись від  працівників ВЦОД №4  про інноваційну функцію ID-документу, вирішив  відразу ж її реалізувати.

Загалом за тиждень більше 10 львів’ян та гостей Львівщини вже скористалися цією послугою у територіальних підрозділах нашої області.

Головне управління ДМС у Львівській області