Діджиталізація ДМС: запорізьким студентам розповіли про електронні сервіси ДМС та перспективу створення…

Діджиталізація ДМС: запорізьким студентам розповіли про електронні сервіси ДМС та перспективу створення електронного паспорта

Діджиталізація ДМС: запорізьким студентам розповіли про електронні сервіси ДМС та перспективу створення електронного паспорта

Відкритий урок для студентів І-ІІІ курсів Національного університету «Запорізька політехніка» провели представники УДМС області: заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Світлана Валієва та головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Вілена Ніколаєнко.

Працівники Міграційної служби показали студентам презентацію на тему «Документи з безконтактним електронним носієм» , пояснили переваги та особливості використання паспортів нового зразка, розповіли про процедуру оформлення та що робити у разі втрати документів.

Звернули особливу увагу на призначення та використання ПІН та ПАК-кодів .

Так як сучасна молодь прогресивна і технологічно підкована - найбільше студентів зацікавили #електронні_сервіси_ДМС , які постійно розвиваються та вдосконалюються. 

Зокрема присутні задавили питання щодо використання чат-ботів у месенджерах, "Електронної черги", перевірки стану оформлення документів онлайн та внесення до ID-картки ЕЦП.

Зацікавила молодь і перспектива створення електронного паспорта, який можна буде використовувати за допомогою мобільного додатку у смартфоні, що дасть можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки тощо.

Управління ДМС у Запорізькій області