УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Підсумки роботи за 2019 рік підведено. Пріоритетні завдання на 2020 рік визначено

Підсумки роботи за 2019 рік підведено. Пріоритетні завдання на 2020 рік визначено

Підсумки роботи за 2019 рік підведено.  Пріоритетні завдання на 2020 рік визначено

21 лютого в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області під керівництвом начальниці Управління Ксенії Лук’янець та за участі керівників структурних та територіальних підрозділів було проведено засідання Колегії за підсумками роботи у 2019 році.

Засідання Колегії розпочалося з презентації Публічного звіту за підсумками роботи УДМС України в Чернігівській області у 2019 році, під час якого Ксенія Лук’янець прозвітувала про виконану роботу  та окреслила пріоритетні завдання і напрямки роботи Управління та підпорядкованих територіальних підрозділів на  2020 рік. Зокрема начальниця зазначила, що втілюючи в життя всі поставлені завдання перед міграційною службою Чернігівщини, всі вони успішно виконані.

 Стратегічними цілями на 2010-2021 року було визначено наступне:

  • Доступність послуг без будь-яких обмежень.

Створення умов доступності послуг для їх комплексного надання усім громадянам, в тому числі особам з інвалідністю (облаштування входу до підрозділів пандусами для осіб з обмеженими фізичними можливостями).

  • Підвищення якості надання адмінпослуг.

-  вдосконалення стандартних операційних процедур (надання пропозицій до ДМС);

- створення високопрофесійного кадрового потенціалу (якісний підбір персоналу, підвищення рівня знання іноземних мов співробітниками та організація підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, створення корпоративного духу, стилю, іміджу служби);

- посилення контролю за дотриманням спеціалістами стандартів роботи та якості надання адмінпослуг (реагування на критику, зауваження та пропозиції громадян без провалювання у формальність процедури).

  • Прозорість діяльності

- підвищення обізнаності громадськості про міграційні процеси шляхом систематичного висвітлення актуальної інформації  у зовнішньому просторі за допомогою ЗМІ та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення Чернігівської області.

- зміцнення іміджу та репутації Управління. Підвищення показника довіри до державної служби (проведення PR-кампаній серед громадян щодо адміністративних послуг, змін у законодавстві у сфері міграції).

Під час розгляду питань порядку денного, особливу увагу було приділено питанням протидії нелегальній міграції, документування іноземних громадян а також якісне надання адміністративних послуг громадянам України. У співпраці з керівниками територіальних та структурних підрозділів УДМС України в Чернігівській області були розглянуті основні проблемні аспекти, які виникають під час надання адміністративних послуг та визначено порядок їх усунення та подальшого уникнення.  

Завдяки проведеній послідовній роботі у 2019 році щодо впровадження автоматизації процесів надання адміністративних послуг, можливості відкритого контролю через електронні сервіси ДМС за етапами надання адміністративних послуг та постійного моніторингу наявності корупційних ризиків в діяльності посадових осіб УДМС України в Чернігівській області й своєчасного реагування щодо їх усунення в 2019 році працівниками УДМС України в Чернігівській області випадків вчинення корупційних правопорушень не допущено.

На завершення засідання Колегії, Ксенія Лук’янець вручила відомчі нагороди працівникам області та подякувала всім за роботу у 2019 році.

Управління ДМС у Чернігівській області