За першим паспортом - до Міграційної служби!

За першим паспортом - до Міграційної служби!

За першим паспортом - до Міграційної служби!

Відомо, що перший паспорт громадянина України у формі ID-картки, згідно із чинним законодавством, особа отримує при досягненні 14-річного віку, тому працівниками міграційної служби області приділена особлива увага юним громадянам- майбутнім випускникам загальноосвітніх навчальних закладів області.

Нещодавно до Кам’янець-Подільського районного відділу УДМС області  для оформлення паспорта громадянина України нового зразка завітали вихованці Орининської загальноосвітньої школи-інтернат.

Процес отримання адміністративної послуги, під час якого працівники територіального підрозділу поінформували юних відвідувачів щодо основних переваг та можливостей паспортного документа у сучасному суспільстві та, в свою чергу, надали відповіді на усі поставленні питання, виявився дуже захопливим та цікавим для школярів.

Звертаємо увагу, що подати документи на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки вперше можна за зареєстрованим місцем проживання. Паспорт, який  оформляється вперше, видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети.

Адміністративний збір за надання цієї послуги не сплачується, тобто документ оформляється БЕЗКОШТОВНО!

Дізнатися адреси територіальних підрозділів Управління ДМС України в Хмельницькій області можна на сайті ДМС України за посиланням.

Додатково інформуємо, що  громадяни можуть отримати консультаційну допомогу, звернувшись на телефон «гарячої лінії» Управління за номером: (0382) 65-03-06.

Управління ДМС у Хмельницькій області