Майже 12 років іноземець незаконно перебував на території України

Майже 12 років іноземець незаконно перебував на території України

Майже 12 років іноземець незаконно перебував на території України

У листопаді 2019 року співробітниками Кремінського районного відділу Міграційної служби Луганської області в ході проведення профілактичних заходів в рамках операції під умовною назвою «Мігрант» було виявлено громадянина Російської Федерації, який майже 12 років незаконно перебував на території України.

Запрошений до України своєю родичкою ще у 2006 році, 65-річний громадянин РФ перебуваючи в України, у визначені законодавством терміни легалізацію свого перебування не оформив, відповідні документи для оформлення законного проживання до міграційної служби не подавав та з початку 2007 року приховувався.

З метою забезпечення вимог законодавства України співробітниками Кремінським районним відділом Міграційної служби Луганської області у відношенні іноземця прийнято рішення про примусове повернення до країни походження та зобов’язано у відповідний термін покинути територію України.

Не маючи вагомої причини залишитись, громадянин РФ розумів, що порушує законодавство України, однак навмисно не виконав рішення у визначений строк. Як результат - 26 лютого 2020 року, відповідно до рішення Кремінського районного суду, співробітниками Міграційної служби Луганської області було примусово супроводжено іноземця до пункту пропуску «Мілове» (Україна) — «Чертково» (Росія) та порушнику вручено рішення про заборону йому в’їзду в Україну строком на 5 років.

Управління ДМС у Луганській області