Буковинські міграційники розповіли іноземним студентам ЧНУ про правила перебування на території…

Буковинські міграційники розповіли іноземним студентам ЧНУ про правила перебування на території України

Буковинські міграційники розповіли іноземним студентам ЧНУ про правила перебування на території України

Співробітники Управління ДМС у Чернівецькій області взяли участь у зустрічі з іноземними студентами ЧНУ ім. Ю. Федьковича, організованому ректоратом навчального закладу.

Окрім міграційників, зі студентами мали змогу поспілкуватися також представники Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Управління СБУ у Чернівецькій області, Управління патрульної поліції, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Йшлося про умови навчання іноземних студентів, законність їх перебування на території України та шляхи розв’язання проблемних питань в разі порушення міграційного законодавства.

Заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС у Чернівецькій області Владислав Ксенюк розповів зокрема про вимоги адміністративного кодексу щодо правил перебування в Україні іноземців, документованих посвідками на тимчасове проживання та надав практичні рекомендації стосовно реєстрації місця проживання, відновлення документів у випадку втрати тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області