У Львівській міграційній службі обговорювали питання зворотньої міграції українців

У Львівській міграційній службі обговорювали питання зворотньої міграції українців

У Львівській міграційній службі обговорювали питання зворотньої міграції українців

2 березня 2020 року перший заступник начальника Міграційної служби Львівщини Іванна Іваночко, в рамках проведення дослідження процесів зворотньої міграції в Україну, зустрілась із науковим співробітником кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Центру соціального вивчення міграції та біженців (CESSMIR) Гентського університету та університету ООН - CRIS у Брюгге Бельгії, Аліною Пенкалою.

Пані Аліна займається дослідженнями питань зворотньої міграції українців на територію України, щоби мати розуміння викликів процесів реінтеграції в українському контексті.

Для дослідження стало важливим зрозуміти яка роль Міграційної служби у створенні необхідних умов для повернених в Україну та реінтеграція їх в українське суспільство.

Науковий працівник розповіла, що цей процес має на меті покращити розуміння про прийняття рішення для повернених громадян та його вплив на результати реінтеграції в рідних країнах.

Пані Іванна розповіла про функції, покладені на ДМС. Про основні завдання та напрямки служби в контексті  сучасних викликів та перемін. Як адаптоване українське законодавство до осіб, які повертаються із постійного місця проживання за кордоном, а також для осіб, які через певні життєві обставини вимушені шукати захисту та притулку в Україні.

Тема дуже актуальне, адже сприятиме кращому розумінню викликів, з якими зустрічаються репатріанти після повернення на батьківщину.

Сторони домовились про співпрацю та сподіваються, що досліджуване питання сприятиме пошуку нових рішень міграційної політики.

Головне управління ДМС у Львівській області