У Черкасах відбулася Колегія Управління ДМС України в Черкаській області

У Черкасах відбулася Колегія Управління ДМС України в Черкаській області

У Черкасах відбулася Колегія Управління ДМС України в Черкаській області

В Управлінні ДМС України в Черкаській   області провели розширене засідання Колегії за підсумками діяльності 2019 року.

Основними питаннями для обговорення стали:

  • реалізація територіальними підрозділами Управління законодавства у сфері правового статусу іноземців та осіб без громадянства, імміграції, протидії нелегальній міграції;
  • результати діяльності з питань паспортної роботи та громадянства;
  • стан та перспективи розвитку інформатизації Управління;
  • стан позовної роботи;
  • дотримання фінансової та бюджетної дисципліни.

Доповідачі поінформували про основні напрацювання минулого року. Зокрема, оформлено 89 271 паспортів громадян України для виїзду за кордон та 48 893 ID-картки.

266 громадянам України оформлено документів для виїзду на постійне місце проживання за кордон. Видано 73 тимчасових посвідчень громадянина України.

Проведено 112 перевірок органів реєстрації з питань дотримання законодавства під час здійснення реєстрації місця проживання фізичних осіб.

За обліками УДМС України в Черкаській області станом на  01.01.2020 в області постійно проживає 9170 іноземців та тимчасово проживає 1918 іноземців.

Протягом минулого року оформлено та видано 468 дозволів на імміграцію в Україну іноземцям та особам без громадянства. Скасовано 88 дозволів на імміграцію в Україну.

Оформлено та видано 751 посвідку на постійне місце проживання та 838 посвідок на тимчасове проживання.

Виявлено 311 нелегальних мігрантів. Стосовно 302 осіб прийнято рішення про примусове повернення, стосовно 15 – про примусове видворення. Крім того, прийнято 27 рішень про заборону в’їзду на територію України. Загалом до адміністративної відповідальності притягнуто 891 особу за порушення міграційного законодавства.

Начальник Управління Іван Шапран зазначив, що у лютому поточного року Міграційна служба почала надавати нову послугу з внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на безконтактний електронний носій ID-картки. Послугу надають усі територіальні підрозділи Управління ДМС України в Черкаській області. Скористатися нею можна незалежно від місця реєстрації.

Підведені перші результати із генерування та внесення КЕП на ID. Протягом лютого на Черкащині 22 особи внесли КЕП до безконтактного електронного носія паспорта у формі картки. Черкащани скористалися послугою у Корсунь-Шевченківському РВ, секторі оформлення документів № 1 Управління ДМС України в Черкаській області (м. Черкаси, б-р Шевченка, 117), Тальнівському, Драбівському РС, Соснівському РВ у м. Черкаси та Смілянському РВ.

Також очільник Міграційної служби Черкащини наголосив, що основними цілями Управління в поточному році є якісне надання адміністративних послуг, створення комфортних умов у підрозділах для відвідувачів, інформаційна прозорість та відкритість установи.

Управління ДМС у Черкаській області