Творчість великого Тараса міграційники Львівщини відзначили вечорницями

Творчість великого Тараса міграційники Львівщини відзначили вечорницями

Творчість великого Тараса міграційники Львівщини відзначили вечорницями

Минає 206 років від Дня народження славного сина українського народу –Тараса Шевченка, а його слово й нині живе серед нас. 

Щороку, в березневі дні, усе свідоме українство вшановує свого Генія і Пророка. Творчість Кобзара — багатогранна, як його талант. Він був і глибоким ліриком, і творцем епічних поем, і видатним драматургом, і різнобічно обдарованим митцем та художником, який займає одне з найпочесніших місць в українському образотворчому  мистецтві.

Міграційники Львівщини відзначили уродини великого Тараса творчим вечором. Організатором і господинею заходу стала перший заступник начальника Міграційної служби Львівської області –  Іванна Іваночко, на який, окрім співробітників нашої служби, запросила багато гостей, серед яких очільника Львівської філії Європейського університету, поета-пісняра, автора дев'яти віршованих збірок – Богдана Пісного, керівника організації профспілки працівників соціального захисту Львівщини Марію Гнатів, представника ГУ НП у Львівській області Ольгу Миськів та усіх бажаючих рідних і близьких наших працівників.

Вечір пройшов у теплій родинній атмосфері. Міграційники підготували цікаві історії з життя Тараса Григоровича, співали пісні, декламували, під слайдовий перегляд, його твори, й, навіть,  іноземними мовами. Пізніше влаштували вікторину на знання життя і творчості Кобзара.

Зворушливим був виступ гостя з Лівану на ім’я Хаді. Студент-іноземець Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького виконав пісню «Слава Україні!». Хлопчина близько двох років мешкає у Львові, але так добре, на встид тим, хто народився і життя прожив в Україні, володіє українською мовою, що усі стоячи аплодували й підспівували йому.

Богдан Пісний зачитав один із своїх віршів, присвячених Шевченкові, «Запитаємо в Тараса».  Подарувавши книжку своїх поезій зазначив, що пам’ять про великого пісняра українського народу Тараса, житиме вічно у серцях українців усього світу, бо від нього починаються усі стежки до українства, яке ми всі сповідуємо.

Головне управління ДМС у Львівській області