Міграційники стали донорами компонентів крові напередодні Міжнародного дня захисту дітей

Міграційники стали донорами компонентів крові напередодні Міжнародного дня захисту дітей

Міграційники стали донорами компонентів  крові напередодні Міжнародного дня захисту дітей

Міграційники роблять добрі справи повсякчас. Цього разу, напередодні Міжнародного дня захисту дітей,  стали донорами крові. Адже розуміють, що потреба в крові є завжди. Вона може стати рятівним шансом недоношеним дітям та хворим на рак.

Під час пандемії коронавірусу у країні міграційники регулярно приймали участь у донаціях компонентів крові, бо у цей період зменшилась кількість донорів крові, відповідно зменшилися і запаси донорської крові. Попри обмежувальні заходи, кількість пацієнтів, які щодня потребують донорської крові та її компонентів не зменшується. За інформацією сайту ДонорUA в Україні таких понад 300 тисяч.

Донорська кров однаково потрібна в онковідділеннях, в пологових будинках, військових шпиталях, хірургічних відділеннях, опікових центрах та пацієнтам, які мають захворювання крові.

За даними сайту ДонорUA, дитина, що лікується від онкозахворювання потребує близько 40 донорів протягом всього лікування. При опіках різного ступеню потрібно постійне переливання плазми, як основної рідини, що допомагає якнайшвидше відновитись людині. Інколи і 30 донорів недостатньо для порятунку однієї людини при опіках.

Статистичні дані свідчать, що донорами крові стають лише 5% населення планети, а кожен третій житель планети хоча б раз у житті потребує донорської крові.

Міграційники сподіваються, що допомогли врятувати не одне дитяче життя, адже одна доза донорської крові може врятувати аж три. Допомагати – легко.

Управління ДМС у Черкаській області