Зміни у роботі у роботі Міграційної служби Донецької області під час карантину

Зміни у роботі у роботі Міграційної служби Донецької області під час карантину

Зміни у роботі у роботі Міграційної служби Донецької області під час карантину

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ: на період карантину змінено порядок обслуговування в структурних та територіальних підрозділах Головного управління  ДМС України в Донецькій області !

Враховуючи положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» та рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Державною міграційною службою України прийнято рішення щодо ОБСЛУГОВУВАННЯ суб’єктів звернення на період карантину за ОКРЕМО ВСТАНОВЛЕНИМ ГРАФІКОМ РОБОТИ.

Так, усі територіальні підрозділи ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДМС УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ на період карантину працюють  за ВСТАНОВЛЕНИМ ГРАФІКОМ РОБОТИ:

  • вівторок, середа, четвер, п’ятниця – з 08.00 до 17.00;
  • субота – 08.00 до 15.45;
  • неділя, понеділок – вихідний. Адміністративні послуги надаються безперервно).

Адміністративні послуги суб’єктам звернення надають у ВИКЛЮЧНИХ ВИПАДКАХ:

  • оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) замість втраченого або викраденого (у тому числі оформлення ID-картки замість втраченого або викраденого паспорта громадянина України у формі книжечки);
  • оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг;
  • вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку;
  • оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживає за кордоном;
  • посвідок на тимчасове і постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

Видача виготовлених документів, що підтверджують громадянство, посвідчують особу чи її спеціальний статус, сформованих довідок та витягів здійснюватиметься у звичайному режимі, але з врахуванням встановленого графіку роботи на період карантину.

Обслуговування суб’єктів звернення за іншими напрямами, у тому числі попередньо записаних в електронну чергу, здійснюватися не буде (особи, які здійснили попередню оплату адміністративних послуг, зможуть скористатися оплаченою квитанцією пізніше – після скасування карантину).

Структурні підрозділи ГУ ДМС України в Донецькій області, які відповідно до встановленого графіку роботи не здійснюють обслуговування суб’єктів звернення, працюватимуть в дистанційному режимі – надаватимуть консультації телефоном та за допомогою електронної пошти (графік роботи: субота, неділя – вихідний, понеділок, вівторок, середа, четвер з 08.00 до 17.00, п’ятницям з 08.00 до 15.45. Адміністративні послуги надаються без перерви.).

Керівництво  Головного управління ДМС України в Донецькій області  закликає утриматися від відвідування територіальних підрозділів міграційної служби без нагальної потреби! Просимо з розумінням поставитися до таких обмежувальних заходів – це задля Вашої особистої безпеки, безпеки ваших рідних та наших працівників!

Якщо ж причина звернення невідкладна і потребує обов’язкового відвідування територіального підрозділу, просимо дотримуватись наступних рекомендацій щодо зменшення впливу та передачі гострих респіраторних вірусних інфекцій: користуватися захисною маскою; обробляти руки на вході до міграційної служби антисептичними засобами; під час подорожі до міграційної служби уникати контакту з усіма, хто має симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо), нещодавно контактували з хворими на COVID-19 або перебували у країнах, в яких виявлено випадки зараження населення коронавірусом, просимо вас залишитися вдома та утриматися від відвідування підрозділів ДМС!

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: якщо ваш паспорт готовий до видачі, то звертатися до органів ДМС для його отримання під час карантину не обов’язково, адже паспортні документи зберігаються у підрозділах протягом одного року.

Додатково інформуємо, що звернутися до Головного управління ДМС України в Донецькій області з письмовим зверненням ви можете наступними чином:

  • поштою за адресою: вулиця Георгіївська, 30а, місто Маріуполь, 87515 та вулиця Двірцева, 40в, місто Краматорськ, 84301;- написавши безпосередньо на електронну пошту: dn@dmsu.gov.ua;
  • звернувшись у коментарях під дописами на офіційній сторінці у мережі Facebook: міграційна служба Донецької області.

Крім того, Ви можете залишити своє звернення (пропозиції), зателефонувавши на телефон «гарячої ліній» ГУДМС в Донецькій області, (06273) 6-40-12, (0629) 58-73-09 та (0629) 58-73-75.

Будь ласка, дотримуйтесь рекомендацій Міністерство охорони здоров'я України щодо нерозповсюдження COVID-19!!!

Міцного здоров'я усім нам!

Уся актуальна інформація щодо діяльності ДМС України та територіальних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області  під час карантину - на  офіційному веб-сайті   лінком: https://dmsu.gov.ua/news/dms.html

Головне управління ДМС у Донецькій області