Протягом кварталу на Буковині виявлено півсотню неврегульованих мігрантів

Протягом кварталу на Буковині виявлено півсотню неврегульованих мігрантів

Протягом кварталу на Буковині виявлено півсотню неврегульованих мігрантів

Попри те, що урядом України на період карантину призупинено дію санкцій за порушення міграційного законодавства щодо іноземців та осіб без громадянства, робота з протидії неврегульованій міграції на Буковині триває. В полі зору міграційників опинилися в першу чергу іноземці, які незаконно перебували на території України ще до початку оголошення карантину.

За результатами цієї роботи працівниками УДМС у Чернівецькій області у співпраці з правоохоронцями та прикордонниками протягом першого кварталу виявлено 52-х неврегульованих мігрантів, стосовно усіх зазначених осіб прийнято рішення про примусове повернення. Водночас за ігнорування попередніх приписів міграційної служби про примусове повернення стосовно 4-х іноземців прийнято рішення про примусове видворення. Також 3-х осіб тимчасово поміщено до ПТПІ, щодо 27-ми осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України.

Загалом впродовж січня-березня на території області виявлено 106 випадків порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. До адміністративної відповідальності притягнуто:

  • за ст. 203 КУпАП  – 91 особу;
  • за ст. 205 КУпАП  – 7 осіб;
  • за ст. 206 КУпАП – 8 осіб;

Скорочено термін тимчасового перебування на території України 1-й особі.

Управління ДМС у Чернівецькій області