Хмельницькі міграційники помістили до ПТПІ іноземця, який відбував покарання за вчинення низки…

Хмельницькі міграційники помістили до ПТПІ іноземця, який відбував покарання за вчинення низки кримінальних правопорушень із подальшим видворенням за межі країни

Хмельницькі міграційники помістили до ПТПІ іноземця, який відбував покарання за вчинення низки кримінальних правопорушень із подальшим видворенням за межі країни

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Хмельницькій області спільно з Державною установою «Райківецька виправна колонія №78» та на виконання повідомлень УСР ДСР Національної поліції і УКР ГУНП в Хмельницькій області здійснювались заходи щодо затримання та примусового  видворення за межі території України громадянина Республіки Туркменістан.

В ході зазначених заходів було встановлено, що даний іноземець був неодноразово засуджений за вчинення ряду кримінальних правопорушень та відбував покарання як на території іноземної держави так і на території України. Окрім цього, у  порушника міграційного законодавства немає жодних законних підстав для подальшого перебування на території держави.

Зважаючи на вищевикладені обставини, 13.04.2020 Хмельницьким міськрайонним судом задоволено адміністративний позов Управління щодо затримання строком на шість місяців для ідентифікації неврегульованого мігранта з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні та видворення за межі території України після завершення процедури його ідентифікації.

14.04.2020 керівництвом Райківецької колонії передано іноземного громадянина працівникам міграційної служби, які після оформлення матеріалів адміністративного провадження помістили громадянина Туркменістану до Миколаївського ПТПІ.

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України і знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.  

Управління ДМС у Хмельницькій області