Працюємо відповідно до підстав в період карантину

Працюємо відповідно до підстав в період карантину

Працюємо відповідно до підстав в період карантину

Залишаючись вдома на самоізоляції в умовах карантину ми стикаємося з особистими проблемами, однак ми знаходимося вдома. Ситуації, в яких опинилися багато мешканців з тимчасово окупованих територій Луганської області непоодинокі і об’єднують небайдужих українців в соціальних мережах для збору допомоги тим, хто по різним причинам не можуть потрапити додому та не мають коштів на оренду тимчасового житла і харчування.

До початку карантину пане Олександр, який постійно проживає на тимчасово окупованій території Луганської області звертався до територіального підрозділу Міграційної служби Луганської області для оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки своєму неповнолітньому сину. Під час звернення до територіального підрозділу виявилось, що паспорт у формі книжечки самого пана Олександра знаходився в неналежному вигляді та підлягав обміну. За словами пана Олександра, він не встиг оформити документ своєму сину у зв’язку з початком карантину.

За рекомендацією керівництва Міграційної служби Луганської області відповідно до встановленихпостановою Кабінету Міністрів України  вимог, якими обмежено обслуговування суб’єктів звернення на період дії карантину, окрім встановлених випадків,  співробітниками безоплатної правової допомоги були складені звернення до органів соціального захисту населення, які пане Олександр подав самостійно.

Маючи законні півстави для оформлення паспорта громадянина України у формі картки по досягненню 14-річного віку своєму сину, підтверджені офіційними документами, сьогодні 06 травня 2020 року паном Олександром були подані документи до територіального підрозділу Міграційної служби Луганської області. Маючи встановлену довідку для перетини лінії розмежування родина зможе потрапити додому де чекатиме закінчення карантину. В свою чергу Міграційна служба Луганської області робить все можливе для допомоги внутрішньо переміщеним особам в період вірусної загрози.

Управління ДМС у Луганській області