Четверо українців із числа тих, хто був звільнений з полону 16 квітня, отримали паспорти громадянина…

Четверо українців із числа тих, хто був звільнений з полону 16 квітня, отримали паспорти громадянина України

Четверо українців із числа тих, хто був звільнений з полону 16 квітня, отримали паспорти громадянина України

Четверо громадян України із числа тих, хто був звільнений з полону 16 квітня поточного року, які втратили свої документи, завдяки кропіткій та злагодженій роботі співробітників Головного управління ДМС України в Донецькій області отримали паспорти громадянина України.  

Під час їх знаходження та реабілітації у лікарні м. Миколаївки співробітниками департаменту соціального захисту Донецької облдержадміністрації та фахівцями Донецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  проведено анкетування та визначено потреби громадян – у відновленні документів, отримання житла тощо. При цьому співробітники міграційної служби Донеччини долучились до роботи стосовно виявлення відсутності й поновлення втрачених паспортів громадянина України, провели роз’яснювальну та консультативну роботу стосовно подачі заяв для відновлення паспорта громадянина України, його виготовлення та видачу за місцем проживання.

Слід зазначити, що активну участь в оформленні документів взяли співробітники Слов’янського міського відділу, які не на словах знають, що таке війна. Оскільки у 2014 році конфлікт торкнувся і зазначеного територіального підрозділу міграційної служби Донеччини, який за ввесь період бойових дій не на день не припиняв свою роботу та виконував функції щодо надання населенню міста адміністративних послуг у сфері міграції. З перших днів протистояння у м. Слов’янську, незважаючи на постійні мінометні  обстріли, погрози, шантажі з боку невідомих осіб та напади на приміщення, працівники міграційної служби міста сумлінно виконували свої обов’язки. Завдяки сумлінному ставленню до роботи працівників служби було збережено картотечний фонд реєстраційних карток форми А,Б, картотечний облік заяв по видачі паспорту форми 1, архів, бланки паспортів громадянина України та інші матеріальні цінності. Під час цих зіткнень зазнала тяжкого поранення провідний спеціаліст Слов’янського МВ Маргарита Манько.

Саме співробітники міграційної служби м. Слов’янська, як ніхто розуміють, важливість для кожного громадянина України мати основний документ – паспорт - гарант можливості отримання соціальних, публічних та фінансових послуг. За максимально стислий термін фахівцями підрозділу було проведено ідентифікації осіб та здійснено оформлення біометричних паспортів.

Незважаючи на всі існуючи негаразди та обставини колектив міграційної служби Донеччини професійно виконує завдання, які перед нею ставить держава. Завдяки кропіткій роботі висококваліфікованого колективу населення області в непростих умовах отримує адміністративні послуги в сфері міграції. Колектив  і керівництво ГУ ДМС України в Донецькій області і надалі буде докладати зусилля щодо якісного та своєчасного надання адміністративних послуг, забезпечення уваги й толерантності до всіх, хто звернувся до територіальних і структурних підрозділів міграційної служби.

Головне управління ДМС у Донецькій області