На постійному інформаційному зв’язку для іноземних громадян

На постійному інформаційному зв’язку для іноземних громадян

На постійному інформаційному зв’язку для іноземних громадян

Карантинні обмеження суттєво вплинули не тільки на життя всіх українців, але й не залишили без обмежень іноземних громадян, які постійно чи тимчасово перебувають на території України.

Починаючи з 12 березня 2020 року (початок введення карантину) відділом з питань іноземців та осіб без громадянства Міграційної служби Луганської області в телефонному режимі на «гарячу лінію» було надано біле 200 консультацій іноземним громадянам, у яких строк перебування або строк дії посвідки закінчився під час введених обмежень, пояснюючи, що вони не підлягають притягненню до адміністративної відповідальності ще впродовж 30 днів після відміни карантину. Також надавалися роз’яснення щодо подання заяви на отримання дозволу на еміграцію в Україну та отримання посвідки на постійне проживання.

На території Луганської області на законних підставах проживають близько 4,5 тисяч іноземних громадян, які мають постійну інформаційну підтримку з боку співробітників відділу по роботі з іноземцями та особами без громадянства Міграційної служби Луганської області.

Так, буквально за 2 робочих дня з п’ятниці 29 травня у зв’язку з послабленням протиепідемічних заходів  територіальними підрозділами Міграційної служби Луганської області було вже прийнято для оформлення посвідки на тимчасове та постійне проживання 6 іноземних громадян.

В період з початку обмежувальних заходів та до 28.03.2020, у відповідності до виключних випадків за заявами іноземців щодо отримання посвідки на тимчасове та посвідки на постійне проживання, за умов невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг було прийнято 25 іноземців. При цьому, під час прийому документів було враховано, що на момент звернення іноземці на законних підставах знаходилися на території України, а також видано посвідки 29-ти іноземцям. 

Прийом іноземців здійснювався з урахуванням обмежувальних заходів щодо запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19).

Управління ДМС у Луганській області