У травні на Рівненщині пожвавішали звернення до Міграційної служби за оформленням біометричних…

У травні на Рівненщині пожвавішали звернення до Міграційної служби за оформленням біометричних документів

У травні на Рівненщині пожвавішали звернення до Міграційної служби за оформленням біометричних документів

Минулого місяця, у квітні, Міграційна служба Рівненщини оформила близько чотирьохсот біометричних документів. Вплинули загальнодержавні обмежувальні заходи, які зобов`язували громадян виконувати умови карантину.

У травні на Рівненщині пожвавився рух населення, в тому числі і у зверненнях до підрозділів Міграційної служби за виготовленням документів.  Жителі області оформили 1 141 ID-картку та 632 паспорти громадянина України для виїзду за кордон. Це втричі більше, аніж за попередній місяць.

В області не послабили карантинних умов, тому обслуговування суб’єктів звернення Міграційною службою і надалі здійснюється у ВИКЛЮЧНИХ ВИПАДКАХ за такими напрямками:

  • оформлення паспорта громадянина України у формі картки ( ID - картки) замість втраченого або викраденого (у тому числі оформлення ID – картки замість втраченого або викраденого паспорта громадянина України у формі книжечки);
  • оформлення паспорта громадянина України у формі картки ( ID - картки) у разі невідкладної необхідності для отримання публічних. адміністративних та фінансових послуг;
  • вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку;
  • оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном;
  • посвідок на тимчасова і постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

Отримання виготовлених документів, що підтверджують громадянство, посвідчують особу чи її спеціальний статус, сформованих довідок, витягів тощо – у звичайному порядку, згідно режиму роботи підрозділу УДМС або за попередньою домовленістю за телефоном: (0362) 67-95-45.

З режимом обслуговування територіальними підрозділами УДМС України в Рівненській області можна ознайомитися на офіційній сторінці facebook та на сайті Державної міграційної служби за посиланням: https://dmsu.gov.ua/news/region/7084.html .

Управління ДМС у Рівненській області