У Смілі провели робочу зустріч

У Смілі провели робочу зустріч

У Смілі провели робочу зустріч

Начальником Смілянського районного відділу Управління ДМС України в Черкаській області Тетяною Нестеренко та головним спеціалістом Вікторією Скотар було проведено робочу зустріч із працівником відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Юлією Сюкало.

Під час зустрічі обговорили питання паспортизації фізичних осіб, зокрема, оформлення паспорта громадянина України по досягненню 14-річного віку, обміну паспорта громадянина України у разі непридатності для користування, оформлення паспорта громадянина України в зв’язку з втратою/викраденням; оформлення паспорта громадянина України після повернення в Україну з постійного місця проживання за кордоном; оформлення паспорта громадянина України після набуття громадянства України. Не залишили поза увагою й актуальне питання оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині, яка не досягла 16-річного віку.

Тетяна Нестеренко зауважила, що кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Завдяки запровадженню нової послуги 2 в 1, яка передбачає одночасне оформлення першої ID-картки та реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, черкащани значно заощаджують свій час через відсутність потреби у відвідуванні Державної податкової служби для отримання ідентифікаційного коду.

Із 28 травня послугу безкоштовно можливо отримати у всіх територіальних підрозділах Управління ДМС України в Черкаській області.

Управління ДМС у Черкаській області