Майже 450 тисяч закордонних паспортів було оформлено Міграційною службою Запорізької області з…

Майже 450 тисяч закордонних паспортів було оформлено Міграційною службою Запорізької області з часу впровадження безвізу

Майже 450 тисяч закордонних паспортів було оформлено Міграційною службою Запорізької області з часу впровадження безвізу

Сьогодні, 11 червня, виповнюється рівно три роки як  Європейський Союз запровадив безвізовий режим для українських громадян, які офіційно отримали можливість подорожувати до країн Євросоюзу з біометричним закордонним паспортом без віз. Це сприяло значному підвищенню попиту серед запоріжан на оформлення біометричних документів.

Зростання кількості бажаючих отримати документ з безконтактним електронним носієм почалось  з травня 2017 року  та основний пік припав на 2018 рік, в якому майже 180 тисяч запоріжан стали власниками закордонних паспортів.

Загалом за три роки безвізового режиму підрозділами УДМС в Запорізькій області було оформлено 435195 біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Звертаємо вашу увагу, що безвіз запроваджено лише для короткострокових подорожей, для постійного проживання, навчання чи працевлаштування потрібно оформити візу.

Управління ДМС у Запорізькій області