З початку дії «безвізу» понад 270 тисяч українців оформили закордонні паспорти у підрозділах міграційної…

З початку дії «безвізу» понад 270 тисяч українців оформили закордонні паспорти у підрозділах міграційної служби Житомирщини

З початку дії «безвізу» понад 270 тисяч українців оформили закордонні паспорти у підрозділах міграційної служби Житомирщини

З 11 червня 2017 року, коли Європейським Союзом запроваджено безвізовий режим для громадян України, в Управлінні ДМС України в Житомирській області та її територіальних підрозділах понад 270 тисяч громадян оформили закордонні паспорти і стали власниками біометричних документів.

У Житомирі такий паспорт оформили більше 91 тисячі громадян, лише у чотирьох містах обласного підпорядкування біометричні документи для виїзду за кордон оформили майже шістдесят вісім тисяч жителів, зокрема: у Бердичеві – майже 20,5 тисяч, у Коростені – 15 тис. 569, Новоград-Волинському – 23 тис. 278 та Малині 8 тис. 584. Інші оформили у територіальних підрозділах міграційної служби області.

Лише з початку поточного року в УДМС оформили паспорти громадян України для виїзду за кордон, незважаючи на карантин, майже 17 тисяч жителів області.

Окрім того, в Україні продовжують активно оформлювати паспорти громадянина України у вигляді ID-картки.

Нагадаємо, що оформлення таких паспортів розпочалося із 2016 року. Лише за період дії «безвізу» такою послугою у підрозділах міграційної служби Житомирщини скористалися понад 130 тисяч громадян.

Перевагами такого паспорта є те, що це повноцінний і самодостатній документ, який посвідчує особу і підтверджує громадянство без подання будь-яких додаткових документів,  оформлюється 10 або 20 робочих днів. Головним мотивом запровадження нових паспортів є їх захищеність від підроблення. ID-картка містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати. Підтверджувати місце реєстрації ID-картка не повинна.

Управління ДМС у Житомирській області