УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Ви запитуєте - ми відповідаємо!

Ви запитуєте - ми відповідаємо!

Ви запитуєте - ми відповідаємо!

Інформуємо, що протягом травня 2020 року на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області надійшло 372 звернення (у травні 2019 року – 502). Проаналізувавши Ваші звернення, хочемо нагадати, що з 25.05.2020 року УДМС України в Чернігівській області та підпорядковані територіальні підрозділи працюють у звичайному режимі та надають всі види адміністративних послуг. Отже, для того, щоб оформити біометричні документи для громадян України, такі як паспорт у вигляді ID-картки та паспорт для виїзду за кордон, вам необхідно:

  1. Зареєструватися в електронній черзі на сайті Державної міграційної служби України за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html.
  2. Вчасно прибути до підрозділу міграційної служби з необхідним пакетом документів (перелік документів можна знайти на сайті https://dmsu.gov.ua/ у розділі Послуги).
  3. Відслідковувати готовність документу за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html.

Звертаємо вашу увагу, що у відповідності до п. 4 Прикінцевих положень Закону України від 17.03.2020 року № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період дії карантину оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи здійснюється за місцем звернення особи. Тобто, отримати послугу з вклеювання фото чи оформлення паспорта громадянина України у виді ID-картки вперше, можна за місцем проживання (як правило, ці послуги надаються за місцем реєстрації особи).

В умовах дії карантину адміністративні послуги надаються ВИКЛЮЧНО при дотриманні рекомендацій МОЗ спрямованих на запобігання поширенню COVID-19. Відтак при відвідуванні підрозділів Міграційної служби необхідно користуватися захисною маскою, рукавичками та дезінфікуючими засобами і дотримуватись безпечної відстані між людьми (з розрахунку не більше 1 людини на 10 кв. метрів).

У разі виникнення будь-яких питань ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за номером телефону: (0462) 666-185.

Управління ДМС у Чернігівській області