На Хмельниччині відбулись робочі зустрічі присвячені Всесвітньому дню біженців

На Хмельниччині відбулись робочі зустрічі присвячені Всесвітньому дню біженців

На Хмельниччині відбулись робочі зустрічі присвячені Всесвітньому дню біженців

Щороку, 20 червня за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців. В даний час на планеті налічується близько 80 мільйонів біженців і вимушених переселенців. Серед головних причин вимушених переселень- численні війни та конфлікти по всьому світі.

В переддень заходу, з метою захисту прав біженців та осіб, які потребують додаткового захисту та надання їм безоплатної правової допомоги відбулась робоча зустріч  начальника відділу з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Управління ДМС області Валентини Возовик із представниками  міського центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги під керівництвом директора цього ж центру Григорія Гоцького.

Валентина Возовик поінформувала всіх присутніх щодо завдань, які покладені на Державну міграційну службу з метою забезпечення Плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту в українське суспільство на період до 2020 року та окремо зупинилась на питанні щодо процедури розгляду звернення із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту відповідно до Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

Таку ж робочу зустріч провів  начальник Старокостянтинівського РВ УДМС Вадим Гринюк за участі представників місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги та правоохоронних органів, під час якої  були обговорені питання щодо правового статусу осіб, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту та види відповідальності зазначених осіб в разі вчинення ними протиправних дій.

Управління ДМС у Хмельницькій області