УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

20 червня Всесвітній день біженців

20 червня Всесвітній день біженців

20 червня Всесвітній день біженців

Щороку 20 червня, уся міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день біженців. Для багатьох країн світу, в тому числі і для України актуальними є питання біженців - це пов'язано з існуванням у світі «гарячих точок», воєнними діями, нестабільністю політичних режимів, голодом, стихійним лихом тощо.

Слід відзначити мужність, сміливість та витримку мільйонів біженців, які покинули свої домівки в пошуках безпеки, виживання та кращої долі для своїх дітей.  Співробітники Міграційної служби Херсонської долучаються до заходів та кампаній, які проводяться громадськістю, визнаючи рішучість біженців та висловлюючи свою підтримку родинам, вимушених тікати з рідного дому.

В нашій державі правовий статус біженців регулюється Законом України від 8 липня 2011 року № 3671-VI «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».  В Україні, особи, яких визнано біженцями мають рівні права з громадянами України,  крім обмежень, встановлених законом.

На сьогодні виконання завдань у сфері реалізації положень законодавства про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту у межах південних областей: Миколаївської, Одеської та Херсонської покладено на міграційну службу Одещини.

Управління ДМС у Херсонській області