На території Івано-Франківщини продовжують виявляти неврегульованих мігрантів

На території Івано-Франківщини продовжують виявляти неврегульованих мігрантів

На території  Івано-Франківщини продовжують виявляти неврегульованих мігрантів

Наприкінці цього тижня працівники міграційної служби Івано-Франківської області  виявили двох іноземців, кожен з яких втратив підстави для законного перебування в Україні і у встановлений строк не покинув нашу країну. Зауважимо, що у кожному разі не йдеться про те, начебто цьому завадив карантин.

Фактично неврегульованим (нелегальним) мігрантом 30-річний громадянин Турецької Республіки  став майже два роки тому, коли після  закінчення строку дії дозволу на застосування його праці в Україні  чоловік у встановлений термін не виїхав з України. Зрештою, це доведеться таки зробити, оскільки після з'ясування всіх обставин вчинення правопорушення іноземця притягнули до адміністративної відповідальності ( штрафні санкції) і зобов'язали до певної дати  покинути територію Україну.

Аналогічне рішення про примусове повернення у країну походження прийнято й щодо 23-річного громадянина Республіки Камерун.  У лютому цього року молодий чоловік завершив навчання в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, відтак підлягала анулюванню посвідка про тимчасове проживання іноземця в Україні. Утім, африканець у визначений час так і не прибув за отриманням диплому, зігнорував візитом й до міграційної служби. Учора він побував в обидвох місцях. Тепер має на руках усе, що потрібно для повернення на африканський континент: диплом бакалавра і позначку у паспорті про зобов’язання упродовж 30-денного терміну виїхати за межі нашої країни.

Питання  виїзду іноземців-правопорушників під контролем міграційної служби.

Управління ДМС в Івано-Франківській області