20 червня – Всесвітній день біженців: на обліках Міграційної служби Полтавщини зареєстровані 24…

20 червня – Всесвітній день біженців: на обліках Міграційної служби Полтавщини зареєстровані 24 шукачі захисту

20 червня – Всесвітній день біженців: на обліках Міграційної служби Полтавщини зареєстровані 24 шукачі захисту

Щороку 20 червня, за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців.

У цей день традиційно акцентується увага української спільноти на необхідності прояву почуттів гуманності, толерантності та людяності, дотриманні прав кожної людини, яка через небезпеку для життя вимушено залишила свою домівку.

На сьогодні на території Полтавської області зареєстровано 24 шукачі захисту, з них 9 біженців та 15 осіб, які потребують додаткового захисту. Іноземці залишають рідні місця через війни, переслідування або зі страху за своє життя.

До списку країн, вихідцями з яких є 9 біженців потрапили: Ірак, Афганістан, Пакистан, Росія, В'єтнам, Азербайджан та Вірменія.  Лідерами щодо осіб, які потребують додаткового захисту потрапили 12 осіб – Сирія,  2 особи - Палестина та 1 виходець з Туреччини.  

Управлінням ДМС України в Полтавській області постійно надається шукачам притулку необхідна консультативна допомога. Переважна більшість таких осіб працевлаштовані. Майже всі біженці та особи, які потребують додаткового захисту, які працюють, займаються приватним бізнесом. Значна частина з них практично інтегрована в українське суспільство (мають своє житло, постійну роботу, уклали шлюб із громадянами України).

Управління ДМС у Полтавській області