У Смілі проведено зустріч з нагоди Всесвітнього дня біженців

У Смілі проведено зустріч з нагоди Всесвітнього дня біженців

У Смілі проведено зустріч з нагоди Всесвітнього дня біженців

Із нагоди відзначення 20 червня Всесвітнього дня біженців начальником Смілянського районного відділу УДМС України в Черкаській області Тетяною Нестеренко проведено робочу зустріч з головними спеціалістами відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлією Сюкало та Оленою Сокол.

Під час зустрічі було обговорено права та обов’язки біженців і осіб, які потребують додаткового захисту, наявність пунктів тимчасового розміщення біженців в Україні тощо. 

Тетяна Нестеренко обговорила з присутніми проект Закону № 2335 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства», який був схвалений в другому читанні 16 червня Верховною Радою України, а також питання популяризації серед населення біометричних документів, зокрема паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

У міграційників Смілянщини  попереду ще багато цікавих зустрічей з громадськістю. Інформаційно-роз’яснювальна кампанія триватиме до початку серпня, у межах якої службовці розповідатимуть все про біометричні документи у деталях та переваги таких документів.

Управління ДМС у Черкаській області