У цьому році Міграційна служба Івано-Франківської області прийняла рішення про заборону в’їзду…

У цьому році Міграційна служба Івано-Франківської області прийняла рішення про заборону в’їзду в Україну 9 іноземним громадянам

У цьому році Міграційна служба Івано-Франківської області прийняла рішення про заборону в’їзду в Україну 9 іноземним громадянам

Міграційна служба Івано-Франківщини робить усе можливе, аби в умовах адаптивного карантину іноземні громадяни мали можливість отримати компетентну допомогу і консультації з питань їх легального перебування в Україні. Утім, у процесі роботи виявляються факти, коли іноземці свідомо чи несвідомо стають правопорушниками.

Цими днями працівники Городенківського районного відділу міграційної служби відповідно до чинного законодавства притягнули до адміністративної відповідальності 63-річного іноземного громадянина ( власника німецького та польського паспортів), який дещо припізнився з виїздом з території нашої країни ще до запровадження карантину, а  тепер його зобов’язано  це зробити  у примусовому порядку.

Чоловік покидає Україну  у недоброму гуморі, але не тільки через це. Справа в тому, що за період легального перебування на Прикарпатті іноземець встиг офіційно зареєструвати шлюб з громадянкою України, за місяць оформити розірвання цього шлюбу, згодом «відзначитися» непристойною поведінкою, яку довелося припиняти поліції. Остання витівка стала серйозною підставою для прийняття рішення про заборону його в’їзду у нашу країну протягом найближчих 3 років. 

З початку року в Івано-Франківській області працівники міграційної служби у взаємодії з правоохоронними органами виявили 42 неврегульованих мігрантів, тобто іноземців, які перебували в Україні без законних підстав. Щодо 9 іноземців-правопорушників прийнято рішення, відповідно до якого певний термін їм заборонено відвідувати Україну.

Принагідно повідомляємо, що на період дії карантину до іноземців, які  в цей час порушили законодавство у сфері міграції в частині недотримання ними строків перебування на території України, не застосовувалися заходи адміністративного впливу.

Управління ДМС в Івано-Франківській області