У Черкасах провели міжвідомчу нараду

У Черкасах провели міжвідомчу нараду

У Черкасах провели міжвідомчу нараду

В Управлінні ДМС України в Черкаській області провели міжвідомчу нараду для забезпечення заходів, спрямованих на протидію нелегальній міграції та упорядкування роботи з іноземними громадянами, які звільняються з місць позбавлення волі. Учасники наради – Перший заступник начальника Управління Володимир УМАНЕЦЬ, начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Світлана ТИХЕНКО, заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Олена ОГІЛЬКО, завідувач сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Ігор КОБИЛІНСЬКИЙ ‒ спільно з представниками Державних установ «Черкаський слідчий ізолятор», «Черкаська виправна колонія 62», філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області та Головного управління Національної поліції в Черкаській області обговорили проблемні питання у межах зазначеного напряму роботи та механізм взаємодії щодо завчасного обміну інформацією стосовно іноземців та осіб без громадянства, які відбувають покарання, звільнені, перебувають у слідчих ізоляторах чи під наглядом уповноважених органів з питань пробації.

Окремо зупинилися на питанні документування паспортом громадянина України осіб, які відбувають покарання. Адже відсутність паспорта позбавляє можливості реалізувати свої права.

Присутні обговорили алгоритм дій установ у разі потреби в оформленні ID-картки засудженим. Зокрема, процедуру збору документів, що підтверджують громадянство України, відомості про реєстрацію місця проживання, інформації про місце отримання втраченого документа тощо. Проте найважливіше те, що отримати паспорт у формі картки, перебуваючи в пенітенціарному закладі, можливо.

Володимир УМАНЕЦЬ підсумував, що ефективна міжвідомча взаємодія позитивно впливатиме на рівень протидії нелегальній міграції в області та процес паспортизації осіб, засуджених та звільнених з місць позбавлення волі.

Управління ДМС у Черкаській області