Вільнянським сектором Міграційної служби з початку року відновлено документи майже сімдесятьом…

Вільнянським сектором Міграційної служби з початку року відновлено документи майже сімдесятьом засудженим

Вільнянським сектором Міграційної служби з початку року відновлено документи майже сімдесятьом засудженим

Відновлення втрачених паспортів під час відбування покарання - важливий елемент у процесі соціальної адаптації засуджених після звільнення.

Завдяки налагодженій співпраці Вільнянського РС УДМС в Запорізькій області із співробітниками п’яти виправних закладів на території району було створено чіткий порядок в оформленні паспортів громадян України для засуджених.

Так, днями, четверо осіб, які відбувають покарання у Софіївській виправній колонії (№55), отримали паспорти громадянина України замість раніше втрачених.

Паспортизація цієї категорії населення є важливим напрямком роботи, так як при звільненні з місць позбавлення волі у людини без паспорта можуть виникнути проблеми з працевлаштуванням та реєстрацією, а саме ці складнощі і є причинами скоєння нових правопорушень. Тому спеціалісти служби докладають усіх зусиль аби засуджені своєчасно отримували втрачені документи.

Загалом, з початку року Вільнянським сектором Міграційної служби було документовано 55 засуджених по втраті паспорта та 12 по обміну.

Управління ДМС у Запорізькій області