Як юні буковинці оформляють перший паспорт громадянина України

Як юні буковинці оформляють перший паспорт громадянина України

Як юні буковинці оформляють перший паспорт громадянина України

Двоє дівчаток – мешканки с. Остриця Герцаївського району Олександра та с. Мигово Вижницького Ілона – звернулися до районних підрозділів міграційної служби для оформлення першого паспорта громадянина України.

Олександра радо скористалася пропозицією працівників міграційної служби та разом із оформленням паспорта у вигляді ID-картки одночасно отримала реєстраційний номер облікової картки платника податків. Завдяки такій зручній послузі дівчина заощадила свій особистий час, адже в неї відпала необхідність додаткового відвідування податкових органів.

Ілона врешті змогла дістатися підрозділу міграційної служби для оформлення першого паспорта. Адже через карантинні обмеження внутрішньо-обласне автобусне сполучення кілька місяців було припинено.

По завершенні усіх необхідних процедур міграційники запросили дівчат за місяць знову відвідати підрозділи УДМС та отримати перші у своєму житті паспорти громадянина України.  

Довідково:

Карантинні обмеження вплинули на показники роботи буковинських міграційників. Попри це прийом громадян, в тому числі й для оформлення першого паспорта громадянина України особам, яким виповнилося 14 років, весь цей час не припинявся. Так, протягом першого півріччя у Вижницькому РВ УДМС у Чернівецькій області загалом оформлено понад 690 ID-карток, в Герцаївському РС – понад 500.  

Управління ДМС у Чернівецькій області