Працівники Міграційної служби разом з прикордонниками виявили іноземців-порушників у курортній…

Працівники Міграційної служби разом з прикордонниками виявили іноземців-порушників у курортній зоні на косі Пересип

Працівники Міграційної служби разом з прикордонниками виявили іноземців-порушників у курортній зоні на косі Пересип

В п’ятницю ввечері, в час найактивнішої роботи розважальних закладів та мафів на південному узбережжі, міграційники Якимівського районного сектору УДМС в Запорізькій області разом із представниками Бердянського прикордонного загону провели спільні відпрацювання курортної зони смт Кирилівка, а саме коси Пересип.

Усього на законність перебування на території України  було перевірено близько 50 іноземців, більшість з яких мала посвідки на постійне чи тимчасове проживання, але були виявлені і порушники, що не дотрималися міграційного законодавства.

Таким виявився студент одного із вишів Харкова, громадянин Туркменістану, який маючи посвідку для навчання, вирішив без дозволу на працевлаштування влаштуватися на час літніх канікул кухарем на узбережжі Азовського моря. Відносно студента прикордонниками було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 203 КУпАП, а працівниками міграційної служби винесено постанову про накладання адміністративного стягнення.

Ще одного порушника, громадянина Таджикистану, було виявлено в одному з мафів в центрі коси. Іноземець займався виготовленням страв національної кухні, які реалізовував відпочивальникам.

Як з’ясували міграційники - іноземець перебував на території нашої країни без законних підстав та постійно змінював місце проживання і переховувався від правоохоронних органів. Відносно незаконного мігранта складено протокол за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення на батьківщину, із забороною в’їзду до України на 3 роки.

Грошовий штраф, стягнений з порушників на користь держави, склав 3400 грн.

Управління ДМС у Запорізькій області