УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

До відома жителів Донецького регіону

До відома жителів Донецького регіону

До відома жителів Донецького регіону

Останнім часом до Головного управління в Донецькій області часто надходять питання стосовно оформлення та отримання біометричних документів, вклейки фотокартки до паспорта громадянина України у формі книжечки від жителів Донецької області, в тому числі мешканців тимчасово непідконтрольній Україні території.

Звертаємо вашу увагу, що під час карантину (коронавірусу GOVID-19) оформити біометричні документи (паспорт громадянина України у формі картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон) чи вклеїти фотокартки по досягненні відповідного віку 25-ти, 45-ти річного віку можливо в будь-якому підрозділі Міграційної служби не залежно від місця реєстрації.

Отримати виготовлений паспорт за нагальної потреби можна не за місцем подання заяви, а за місцем перебування. Наприклад, у разі оформлення паспортного документа в іншій області особа може звернутись до будь-якого територіального підрозділу ДМС України за місцем перебування – за відповідною письмовою заявою документ буде направлено у підрозділ за місцем зверненням. Готовий паспорт Ви зможете отримати пізніше – документ зберігається протягом року від дня оформлення. Отримати документ можна виключно особисто, оскільки під час видачі обов’язково проводиться процедура верифікації особи (зокрема, скануються відбитки пальців).

Зазначені зміни дають змогу усім громадянам, що проживають не в районі своєї реєстрації  не наражатися на загрозу інфікування під час вимушеної поїздки за відповідними документами, зберегти час та гроші оформивши ID-картку в найближчому підрозділі ДМС України.

Додаткова інформація щодо надання адміністративних послуг суб’єктам звернення за телефонами гарячої лінії Головного управління ДМС України в Донецькій області (06273) 6-40-12, (0629) 58-73-09 та (0629) 58-73-75.

Переглянути інформацію стосовно надання адміністративних послуг суб’єктам звернення можна на офіційному веб-сайті ДМС України https://dmsu.gov.ua/poslugi/.

Нагадуємо, що надання адміністративних послуг, а також прийом громадян міграційною службою здійснюється з урахуванням рекомендацій МОЗ України, а саме перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв. м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань.

Головне управління ДМС у Донецькій області