У Львові новостворене подружжя починає подружнє життя з ID – картки

У Львові новостворене подружжя починає подружнє життя з ID – картки

У Львові новостворене подружжя починає подружнє життя з ID – картки

ID – картка, документ, який не потребує реклами, оскільки вже четвертий рік виготовляється в Україні. За цей період у Львівської області  встигли оформити майже 308 тис «Айдішок», так лагідно називають новий паспортний документ українці.

От і сьогодні, 14 липня в місті Лева вирішили обміняти паспорти - книжечки подружжя: Вікторія та Андрій.

 – Хтось починає життя з «білого листа», а ми, даючи один одному слово все в житті робити разом, –  з IDкартки – прокоментував намір обміну документів Андрій.

Вікторія здійснює обмін у зв’язку із заміною прізвища при одруженні. Андрій зареєстрований у іншій області але, маючи чудову нагоду та виконуючи дану обіцянку, вирішив і ID-картку оформити разом.

Головною мотивацією оформлення нових самодостатніх документів для подружжя є захищеність від підроблення та вміст електронного безконтактного чіпу, який неможливо змінити або скопіювати. ID-карткою не зможе скористатися ніхто, крім власника, оскільки такий паспорт надійно захищений і є одним з кращих за якістю серед біометричних паспортів із багатьох країн світу.

Зчитати інформацію, яка записана на чіп (окрім відбитків пальців рук) можна за допомогою навіть сучасного смартфона тут!

Кожному лише один раз доведеться пройти процедуру ідентифікації, а далі інформація про особу міститиметься в основі електронної бази даних – Єдиного державного демографічного реєстру.

На електронному чіпі ID можна змінити дані «змінної інформації», без необхідності виготовлення нового документа, у підрозділі Міграційної служби незалежно від місця реєстрації.

Крім того, в Україні активно впроваджуються та є доступними електронні послуги та сервіси, якими у першу чергу, зможуть скористатися власники біометричних документів.

ID-картка, яка є документом для внутрішнього використання всередині держави, яка технічно відповідає і міжнародним вимогам до проїзних документів.

Відтак, у разі здійснення поїздок прямого авіаційного або морського міжнародного сполучення між територіями України та Грузії і Туреччини, власники ID-карток мають можливість без закордонного паспорта безперешкодно перетинати державний кордон України для подорожей у ці країни.

Бажаємо молодятам та усім українцям користування ID- карткою з вигодою для себе, бо це просто та зручно!

Головне управління ДМС у Львівській області