Як вижничанам швидко та комфортно оформити ID-картку

Як вижничанам швидко та комфортно оформити ID-картку

Як вижничанам швидко та комфортно оформити ID-картку

З  січня 2016 року відбулися кардинальні зміни в системі паспортизації населення. На два роки зменшився вік, з якого видають документи, що посвідчують особу. 14-річні підлітки вже достатньо самостійні люди, тож саме з цього віку юним громадянам було вирішено видавати перший паспорт. Тоді ж була змінена і форма самого документа. Тепер він містить електронний носій, що унеможливлює його підробку. За період з 2016 р. по липень 2020 року паспорт громадянина України у вигляді ID-картки отримали 8038 жителів Вижницького району.

Мешканцям Вижницького району, які досягли 14 років, для отримання ID-картки необхідно подати документи за місцем реєстрації до відділу Державної міграційної служби України, який знаходиться за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 20. До переліку документів входять: свідоцтво про народження, паспорт одного з батьків, документ, що підтверджує місце реєстрації. Також наголошуємо, що особа звертається особисто як для оформлення паспорта громадянина України, так і для отримання готового документа.

У разі, якщо батьки є іноземцями, при оформленні  ID-картки додатково заявник подає довідку про реєстрацію особи громадянином України. У такому випадку замість внутрішніх паспортів батьків подається посвідка на постійне або тимчасове проживання на території України. У випадку, якщо дитина народилась за кордоном, тобто видане іноземною державою свідоцтво про народження, його необхідно перекласти українською та нотаріально завірити.

Просимо школярів не зволікати з подачею документів та протягом  місяця з дня виповнення 14 років оформити ID-картку.

Управління ДМС у Чернівецькій області