ID-картка: від 14 років до 100+

ID-картка: від 14 років до 100+

ID-картка: від 14 років до 100+

Попри відсутність у законодавстві обов’язкової вимоги обміну паспорта у вигляді книжечки на ID-картку, в Україні з кожним роком збільшується кількість громадян літнього віку, які віддають перевагу документу сучасного зразка. Загалом з січня 2016 року ID-картки оформили понад 37 тисяч українців віком від 71 до 90 років та понад 700 осіб – віком від 91 до 110 років.

Днями до поважного клубу власників ID-карток «90+» приєдналася мешканка Кіцманського району Чернівецької області Євгенія Миколаївна. Як свідома громадянка та інтелігентна людина, вона завжди уважно стежить по телевізору за всіма новинами, що відбуваються у державі.

Про ID-картку пані Євгенія чула неодноразово, а отже й про переваги паспортного документа сучасного зразка обізнана дуже добре. Для фотографування у підрозділі міграційної служби під час оформлення паспорта вона спеціально переодягнулася та навіть не забула про буси.

Під час отримання готового документа бабуся щиро подякувала працівникам Кіцманського РВ УДМС у Чернівецькій області за доброзичливість та професіоналізм. «Дуже рада, що матиму новий паспорт, –  сказала вона на прощання, – адже це сучасний документ, який неможливо ні підробити, ні використати стороннім особам».

Управління ДМС у Чернівецькій області