Голова Сторожинецької РДА оформив собі паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки

Голова Сторожинецької РДА оформив собі паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки

Голова Сторожинецької РДА оформив собі паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки

Голова Сторожинецької районної державної  адміністрації Чернівецької області Дмитро Балінов  звернувся  для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки до працівників Сторожинецького РВ УДМС у Чернівецькій області.

Підстав, з якими дорослі сторожинчани здебільшого звертаються до районного підрозділу Міграційної служби для отримання цієї послуги – у разі обміну, у зв’язку з втратою чи викраденням – в чоловіка не було. Очільник району прийняв свідоме рішення обміняти паспорт у вигляді книжечки на його більш сучасну та надійну версію у вигляді пластикової картки.

Адже певен, що такий документ неможливо підробити чи використати у шахрайських оборудках.

Натомість ID-картка дає чимало очевидних переваг – просто під час оформлення у підрозділі міграційної служби власник документа може отримати кваліфікований електронний підпис для дистанційного отримання  адміністративних послуг, здійснення банківських операцій, укладання правочинів тощо.

Для того, щоби постійно мати при собі документ, що підтверджує громадянство та засвідчує особу – власне паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм – зовсім не обов’язково щодня носити його завжди із собою. Можна також користуватися мобільним за стосунком «Дія», куди завантажено електронну версію паспортного документа.

З ID-карткою навіть можна здійснювати подорожі до ряду країн, список яких для українців з кожним роком лише збільшуватиметься.

Наразі всі ці та чимало інших переваг ID-картки тепер будуть доступні першій людині Сторожинецького району. Переконані, що це слугуватиме гарним прикладом для сторожинчан, які також можуть приєднатися до поважного товариства власників ID-карток, завітавши до районного підрозділу УДМС за адресою:  м. Сторожинець, вул. Ольги Кобилянської, 2, телефон: (03735) 2-14-82.

Управління ДМС у Чернівецькій області