Майже 150 тисяч черкащан оформили ID-картки

Майже 150 тисяч черкащан оформили ID-картки

Майже 150 тисяч черкащан оформили ID-картки

Активно спілкуємося з громадськістю про переваги паспорта громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Намагаємося простими словами акцентувати увагу на головному – безпеці інформації, яку гарантує документ, на відміну від паперового аналога. Навіть скептики розуміють, що ID-картка оформлюється засобами Єдиного державного демографічного реєстру, тому підробити біометричний документ – неможливо.

У кожному районі Черкащини працівники територіальних підрозділів Управління ДМС України в Черкаській області проводять роз’яснювальну роботу з працівниками органів реєстрації об’єднаних територіальних громад, міських рад, державних установ та пересічними жителями області. Пошановувачі друкованої преси мають змогу ознайомитися з інформацією про ID-картку на шпальтах районних видань, інтернет-користувачі – на регіональних інтернет-ресурсах та сайті Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, що оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм (ID-картки) із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру запроваджено в Україні з 1 січня 2016 року. Протягом цього часу черкащани оформили 146 175 ID-карток та мають змогу користуватися електронними сервісами. Більше того, у період карантину сучасний біометричний паспорт громадянина України у формі картки можна оформити та отримати за місцем звернення, що ще раз підтверджує – ID оформити просто.

Управління ДМС у Черкаській області