Одна із головних життєвих цінностей - повага до старших….

Одна із головних життєвих цінностей - повага до старших….

Одна із головних життєвих цінностей  - повага до старших….

За статистичними даними ДМС України найчастіше ID-картки оформляють молодь та люди середнього віку. Проте  питання отримання та обміну паспортних документів не обходять і літніх людей, які звертаються до підрозділів Міграційної служби області зі своїми життєвими проблемами.

Історії цих громадян поважного віку не залишають байдужими працівників служби, які допомагають їм у оформленні паспортних документів.

…У складну  життєву ситуацію потрапила пара літніх людей- Зінаїда Іванівна та Степан Карлович, які під час пожежі  втратили абсолютно всі документи, що підтверджують їх особу. Проблема ускладнилась тим,  що в зв’язку із тривалим розладом здоров’я пенсіонери не можуть пересуватись самостійно, тому працівниками Деражнянського РС УДМС здійснено виїзд до них  за місцем проживання,   після чого заявники  отримали омріяні паспорти у формі ID-картки.

…У свої 89 років Катерина Тимофіївна стала власницею сучасного паспортного документа в зв’язку із зіпсуттям паспортної книжечки «старого зразка». Випадок заявниці виявився досить нетиповим, адже  в її попередньому паспорті зразка 1994 року та в свідоцтві про народження було зазначено лише рік народження, без числа та  місяця, що, за словами жінки, її найбільше турбувало. Однак це не виявилось проблемою для міграційників, які  професійно виконали свої службові обов’язки та допомогли у оформленні біометричного документа нового зразка.

…Нещодавно до працівників Хмельницького районного відділу для оформлення сучасного паспортного документа звернувся Микола Степанович, який в зв’язку із  життєвою скрутою довгий час проживав за паспортною книжечкою радянського зразка. Працівники підрозділу із розумінням віднеслись до проблеми заявника та надали адміністративну послугу в повному обсязі і вже зовсім скоро чоловік отримає новий документ.

До слова,  з почату 2016 року паспорти громадян України у формі ID-картки оформили понад 37 тисяч громадян віком від 71 до 90 років та понад 700 осіб – віком від 91 до 110 років.

Управління ДМС у Хмельницькій області