Працівниками УДМС Хмельниччини видворено за межі держави громадянинବ¬¬ Російської Федерації,…

Працівниками УДМС Хмельниччини видворено за межі держави громадянинବ¬¬ Російської Федерації, який перебував у Волинському ПТПІ

Працівниками УДМС Хмельниччини  видворено за межі держави громадянинବ¬¬ Російської Федерації, який перебував у Волинському ПТПІ

З метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території держави та притягнення їх до відповідальності за порушення міграційного законодавства України, працівниками міграційної служби на постійній основі здійснюються заходи спільно із представниками правоохоронних органів області.

Так, ще в минулому році, під час відпрацювання цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» було виявлено громадянина Російської Федерації, який перевищив термін перебування на території області.Працівниками Городоцького РС УДМС було притягнено зазначеного іноземця до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та накладено адмінстягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн. Окрім цього, керуючись ст.26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» було також прийнято рішення щодо примусового повернення його до країни походження у встановлений термін. Правопорушник не залишив територію держави своєчасно та  ухилився від виїзду після встановленого терміну перебування.

5 листопада 2019 року Городоцьким районним судом Хмельницької області задоволено адміністративний позов Управління щодо затримання та поміщення неврегульованого мігранта до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства із подальшим видворенням його за межі держави.

16 липня поточного року працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС забезпечено супровід громадянина Російської Федерації із Волинського ПТПІ до пункту пропуску державного кордону Сеньківка та видворено до країни походження із подальшою забороною в’їзду в Україну строком на 5 років.

Управління ДМС у Хмельницькій області