Міжвідомча взаємодія – запорука ефективного врегулювання правового статусу іноземців, які відбувають…

Міжвідомча взаємодія – запорука ефективного врегулювання правового статусу іноземців, які відбувають покарання

Міжвідомча взаємодія – запорука ефективного врегулювання правового статусу іноземців, які відбувають покарання

З метою забезпечення заходів, спрямованих на протидію нелегальній міграції, оптимізацію та упорядкування роботи відносно іноземців та осіб без громадянства, які звільняються з місць позбавлення волі після відбуття строку покарань в Управлінні ДМС України в Херсонській області (далі ‑ УДМС) проведено міжвідомчу нараду.

Участь у заході прийняли перший заступник начальника УДМС Яна Агапкіна, начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС Микола Новіков, начальник філії ДУ «Центр пробації» в Херсонській області Оксана Кузміч та начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в Херсонській області Олег Шанько.

Посадовцями відомств обговорювались питання необхідності врегулювання правового статус іноземців, які перебувають в установах виконання покарань, а також недопущення порушень міграційного законодавства України.

За результатами наради між установами налагоджено міжвідомчу ефективну взаємодію, у першу чергу, з питань завчасного обміну інформацією стосовно іноземців та осіб без громадянства, які відбувають покарання, звільненні (звільнені від виконання покарань достроково, умовно-достроково), перебувають у слідчих ізоляторах, перебувають під наглядом уповноважених органів з питань пробації тощо. Зокрема завчасного отримання від установ повідомлень про закінчення строку покарання та звільнення засуджених іноземців та осіб без громадянства.

«З метою запобігання протидії нелегальній міграції в державі, взаємодія установ підвищить ефективність проведення заходів з ідентифікації та примусового повернення/видворення та передачі в порядку міжнародних договорів про реадмісію іноземців та осіб без громадянства, які звільняються з місць позбавлення волі після відбуття строку покарань», - зазначила Яна Агапкіна.

Управління ДМС у Херсонській області