Співробітники силових відомств Волині крокують у ногу з часом та оформлюють ID

Співробітники силових відомств Волині крокують у ногу з часом та оформлюють ID

Співробітники силових відомств Волині крокують у ногу з часом та оформлюють ID

З початку року  громадянами Волинської області оформлено понад 11 тисяч паспортів громадянина України у формі ID- картки.

Головним мотивом запровадження нових паспортів є їх захищеність від підроблення, ID-картка містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати.

За допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), що вноситься на безконтакний електронний носій ID-картки можна користуватись електронними послугами та сервісами, які наразі активно впроваджуються в Україні.

Зокрема, за допомогою мобільного застосунку «Дія» електронний варіант ID-картки доступний у смартфоні у будь-який час.

Також, з 28 травня 2020 року для громадян нашої держави розпочато надання адміністративної послуги з оформлення паспорта громадянинаУкраїни при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Наразі до Луцького районного відділу Міграційної служби Волинської області для оформлення паспорта громадянина України у формі #ID_картки звернулися військові льотчики 204-тої Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкина, які в 2014 році були передислоковані до Миколаєва, а у 2018 році до Луцької авіабази.

Скористались цією послугою також працівники національної поліції та Управління ДСНС України у Волинській області.

Нові сервіси від ДМС України, зручні та сучасні умови обслуговування громадян зробили прийом заявників максимально швидким та комфортним.

Відтепер силовики є власниками сучасних ID-документів.

Управління ДМС у Волинській області