Повернення на Батьківщину

Повернення на Батьківщину

Повернення на Батьківщину

Майже 20 років тому мешканець м. Прилуки виїхав з України на постійне місце проживання до іншої держави. Але час йде, змінюються обставини, наша країна розвивається і громадянин Б. вирішив повернутися на постійне проживання до України, а інші країни відвідувати як турист.

Після проведення процедури оформлення документів на повернення в Україну громадянин Б. став щасливим власником біометричного паспорта громадянина України у формі ІД-карти та з задоволенням подав заяву на оформлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон, адже:

  • біометричні паспорти це практично - паспорт громадянина України, виготовлений у формі пластикової картки буде більш зручним та зносостійким ніж паперовий аналог;
  • біометричні паспорти це безпечно - для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології, що робить підробку електронних документів неможливою. У разі крадіжки чи втрати такого паспорту, зловмисники не зможуть скористатися захищеною інформацією;
  • біометричні паспорти це зручно - для зчитування інформації, наприклад на кордоні, будуть використовуватись контрольно-пропускні системи для власників біометричних паспортів. А тому, подорожі до країн які використовують автоматичні пропускні системи стали більш зручними. Це, по-перше, виключає суб‘єктивність та можливість зловживань під час проходження контролю, а по-друге зменшує кількість витраченого часу. (Для подорожей світом залишилося дочекатися закінчення карантинних обмежень).

У нашій країні створюються всі умови, необхідні для спрощення та прискорення внутрішньодержавних процедур, надання адміністративних послуг, які передбачають ідентифікацію особи, можна замовити електронний цифровий підпис, приємним бонусом є те, що паспорт може бути завжди з вами, навіть якщо ви забули його вдома, за допомогою безкоштовного мобільного додатку  «Дія».  

Управління ДМС у Чернігівській області