Двох незаконних мігрантів, які умисно порушили заборону в’їзду в Україну, чекає примусове видворення…

Двох незаконних мігрантів, які умисно порушили заборону в’їзду в Україну, чекає примусове видворення до 2036 року

Двох незаконних мігрантів, які умисно порушили заборону в’їзду в Україну, чекає примусове видворення до 2036 року

Завдяки спільним відпрацюванням співробітників відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС із представниками Служби безпеки України та прикордонної служби Запорізької області на ринку в Комунарському районі Запоріжжя було виявлено громадянина Азербайджану, 1979 р.н., який незаконно знаходився на території нашої країни.

В ході проведення оперативних заходів було встановлено, що іноземець не вперше порушує закон - ще у 2017 році азербайджанець нелегально знаходився на території України, за що і був видворений Міграційною службою за її межі із забороною в’їзду терміном на 5 років.

Але іноземець так поспішав повернутися до України, що на батьківщині отримав паспортні документи на інше прізвище, по яким у 2019 році знову перетнув наш кордон з території РФ, порушуючи заборону в’їзду.

Другого неврегульованого мігранта, теж громадянина Азербайджану, 1980 р.н, було виявлено працівниками Мелітопольського міського відділу Міграційної служби на одному з продовольчих ринків Мелітополя, де він займався реалізацією товарів. У 2018 році громадянина А. також було видворено з території України із забороню в’їзду на 5 років, але за документами на нове прізвище він повернувся.

Стосовно обох системних порушників міграційного законодавства співробітниками Міграційної служби Запорізької області було складено адміністративні протоколи за ст. 203-1 КУпАП - невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну.

Неврегульовані мігранти мають сплатити грошовий штраф у розмірі 6800 грн., а встановлена їм заборона в’їзду буде подовжена на нові строки, із додаванням до частини попередніх невиконаних заборон, – до 2032 та 2036 років відповідно.

Управління ДМС у Запорізькій області