УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Прикарпатті цьогоріч виявлено майже півсотні неврегульованих мігрантів

На Прикарпатті цьогоріч виявлено майже півсотні неврегульованих мігрантів

На Прикарпатті цьогоріч виявлено майже півсотні неврегульованих мігрантів

До іноземців, які у період карантину порушили законодавство у сфері міграції в частині недотримання ними строків перебування на території України, не застосовуються заходи адміністративного впливу. Відтак залежно від умов транспортного сполучення у багатьох з них з’являються оптимальні умови та можливості для повернення у країну походження.

Натомість інша ситуація з іноземцями, які свідомо порушують наше законодавство. Міграційна служба Івано-Франківської області у межах своєї компетенції і взаємодії з правоохоронними органами фіксує і реагує на факти адміністративних правопорушень, вчинених іноземцями до запровадження карантину.

Цими днями до адміністративної відповідальності (сплати штрафу розміром 1750 гривень) притягнуто громадянина Російської Федерації, перебування якого у родичів у Тлумацькому районі явно затягнулося. Чоловік мав би покинути територію України у першій декаді лютого, проте повважав, що на власний розсуд вирішуватиме, як і коли йому повертатися в Росію. Міграційники пришвидшили цю поїздку, прийнявши рішення про примусове повернення чоловіка до РФ. Правопорушника зобов’язано покинути територію України до 30 липня.

З початку цього року в Івано-Франківській області виявлено 46 неврегульованих мігрантів, тобто іноземців, які перебували в Україні без законних підстав – головним чином йдеться про недотримання строків перебування на території України. Щодо 26 іноземців-правопорушників прийнято рішення, відповідно до якого певний термін їм заборонено відвідувати Україну.

Управління ДМС в Івано-Франківській області