Сучасний, безпечний, зручний документ, як ID-картка - найріднішим!

Сучасний, безпечний, зручний документ, як ID-картка - найріднішим!

Сучасний, безпечний, зручний документ, як ID-картка -  найріднішим!

Замінив паспорт-книжечку на паспорт у вигляді ID-картки перший заступник начальника УДМС України в Тернопільській області разом із дружиною.

Оформила паспорт громадянина України у формі ID-картки вперше і дочка.

Вона скористалася теж комплексною послугою для підлітків ID-14, яка передбачає оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Нагадуємо, послуга оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше надається безкоштовно.

Для отримання послуги необхідно мати із собою свідоцтво про народження, довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності) та документи, що посвідчують особу одного з батьків.

Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення – за місцем проживання. Запуск послуги дозволяє зменшити кількість візитів громадян до державних органів та заощаджує їх власний час, оскільки відпадає необхідність відвідування Центру обслуговування платників податків для написання заяви та отримання довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Наразі ажіотажу з виготовлення ID-карток нема. Втім закликаємо не зволікати, а своєчасно оформити і користуватися сучасним документом!

Управління ДМС у Тернопільській області