На Хмельниччині збільшується кількість власників ID-карток

На Хмельниччині збільшується кількість власників ID-карток

На Хмельниччині збільшується кількість власників ID-карток

паспорти у формі #ID-картки та користуватися перевагами електронного документа у повсякденному житті. Так, до прикладу,  лише за 6 місяців поточного року більше 17 тисяч осіб стали власниками паспортного документа нового зразка,  тоді як  від початку 2016 року такою адміністративною послугою скористались 153 тисячі громадян.

ID_картка - є повноцінним та самодостатнім документом, який посвідчує особу і підтверджує громадянство України без подання будь-яких додаткових документів.

Сучасний паспортний документ, на відміну від попередніх паперових «книжечок», видається на основі електронної бази даних – Єдиного державного демографічного реєстру, отже кожній особі лише один раз доведеться пройти процедуру ідентифікації, надалі інформація про неї буде міститися в реєстрі.

Громадяни України, які є власниками ID-карток, мають можливість отримати послугу з внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на безконтактний електронний носій (чіп) ID-картки. Запровадження послуги з внесення КЕП на ID-картку надало громадянам можливість користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні і банківські послуги, відкривати та вести бізнес тощо, не виходячи з дому.

Головним мотивом запровадження нових паспортів є їх захищеність від підроблення,  оскільки ID_картка  містить безконтактний електронний носій (чіп), який неможливо змінити або скопіювати.

Останньою новелою у законодавстві стало те, що ідентифікаційний код (чи ІПН) на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП, що в подальшому дасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків.

 Додатково інформуємо, що вартість адміністративної послуги по оформленні паспорта нового зразка становить:

  • 345 грн (протягом 20 робочих днів);
  • 471 грн (протягом 10 робочих днів).

Звертаємо увагу, що ПІД ЧАС КАРАНТИНУ послуга доступна за місцем звернення, а після його ЗАВЕРШЕННЯ тільки за зареєстрованим місцем проживання.

Управління ДМС у Хмельницькій області