Міграційники примусово повернули до Туреччини неврегульованого мігранта, який намагався позбутися…

Міграційники примусово повернули до Туреччини неврегульованого мігранта, який намагався позбутися свого паспорта, щоб залишитися в України

Міграційники примусово повернули до Туреччини неврегульованого мігранта, який намагався позбутися свого паспорта, щоб залишитися в України

Спеціалістами Міграційної служби області разом з представниками УСБУ та прикордонниками через Міжнародний аеропорт Запоріжжя було примусово повернено на батьківщину громадянина Туреччини, 1993 р.н.

Порушника виявили сьогодні вранці в Шевченківському районі Запоріжжя співробітники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС разом з правоохоронцями під час проведення виїзної позапланової перевірки.

Як з’ясувалося, іноземець приїхав до України минулого року у приватних справах та, порушуючи міграційне законодавство, вчасно не виїхав, перейшовши на нелегальне становище. Проживав порушник в Запоріжжі за рахунок своєї співмешканки, громадянки України.

Стосовно незаконного мігранта міграційниками було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про його примусове повернення за межі України; стосовно співмешканки іноземця - за ст. 205 КУпАП, за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства.

Для примусового повернення неврегульованого мігранта на батьківщину було оперативного придбано авіаквиток до Анталії та супроводжено порушника до запорізького аеропорту. Але турок вів себе агресивно, не бажаючи покидати територію країни, навіть намагався, вже сидячи в літаку, позбутися свого паспорта. Завдяки професійним діям прикордонників паспорт було знайдено, а громадянин Туреччини відбув на батьківщину. До України порушник не зможе повернутися наступні 3 роки.

Управління ДМС у Запорізькій області