Корабельний районний відділ у місті Миколаєві відвідали представники телеканалу UA: Миколаїв з…

Корабельний районний відділ у місті Миколаєві відвідали представники телеканалу UA: Миколаїв з метою ознайомлення телеглядачів з процедурою оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки

Корабельний районний відділ у місті Миколаєві відвідали представники телеканалу UA: Миколаїв з метою ознайомлення телеглядачів з  процедурою оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки

24 липня 2020 року представники миколаївського телеканалу UA: Миколаїв відвідали Корабельний РВ у місті Миколаєві УДМС України в Миколаївській області з метою ознайомлення телеглядачів Миколаївщини  з процедурою отримання паспорта  громадянина України у вигляді пластикової ID-картки.

Представники ЗМІ особисто були присутніми при оформленні громадянами  паспорта  громадянина України у вигляді ID-картки.

Телеглядачів телеканалу цікавило багато питань щодо подання документів для оформлення документу нового зразку,  процедури отримання ID-картки, переваги перед старим паспортом-книжечкою, тощо.

Представники телеканалу UA: Миколаїв задавали питання відвідувачам Корабельного РВ в місті Миколаєві відносно сервісу обслуговування, легкості та доступності отримання адміністративної послуги.

Начальник Корабельного РВ в місті Миколаєві УДМС України в Миколаївській області Наталія Посохова розповіла представникам ЗМІ про переваги паспорта громадянина України  нового зразку у вигляді пластикової ID-картки перед паспортом старого зразку, що вперше паспорт у вигляді ID-картки видається безкоштовно, що візуально на самій ID-картці можна побачити назву держави, назву документа, прізвище та ім’я українською мовою та латинською транслітерацією, по батькові – лише українською. Причому написання латинською можна проконтролювати і узгодити його із уже наявними документами.

Що також на ID-картці можна побачити стать - чоловічу/жіночу, громадянство, дату народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, номер самого документа, дату видачі та закінчення строку його дії, найменування та код установи, що його видала,     номер платника податків (ідентифікаційний код), місце народження, цифроване зображення обличчя, оцифрований підпис особи.

На електронний носій ID-картки внесено все те саме, що й візуально можна побачити на картці, проте додаватиметься змінна інформація. Тобто кожного разу не має необхідності змінювати документ, що є перевагою ID-картки. До змінної інформації належить реєстрація місця проживання, сімейний стан та відомості про дітей.

Працівники Управління ДМС України в Миколаївській області запрошує громадян звертатись до територіальних підрозділів міграційної служби в Миколаївській області для отримання сучасного документа – паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Управління ДМС у Миколаївській області